Ga terug
–+ servings

Swineapple Hotdogs

Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: pineapple hotdogs, swine apple, swineapple, swineapple hotdogs
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Neem de ananas en ontdoe deze van zijn schil. Snijd vervolgens langs de kern van de ananas een mooi stuk af en snijd dit in repen van ongeveer 1,5 x 1,5 cm groot. Snijd de repen daarna zo dat ze qua lengte ongeveer 2 cm korter zijn dan je braadworsten.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de repen ananas dan rondom met de BBQ rub en leg ze daarna op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de ananas daar 10 tot 15 minuten, tot de suikers in de rub een beetje beginnen te karamelliseren. Haal de repen ananas dan van de BBQ en leg ze op een bord.
  • Laat de ananas even afkoelen en pak dan de braadworsten er bij. Neem nu een scherp mes en snijd over de lengte een inkeping in de worsten, net zo lang als de repen ananas.
  • Vul de braadworsten met de repen ananas en wikkel vervolgens 2 plakken ontbijtspek om iedere braadworst.
  • Leg de braadworsten nu op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de braadworsten 10 minuten.
  • Verplaats de braadworsten vervolgens naar het directe deel van de BBQ en gril ze daar 5 minuten, zodat ze rondom een mooi kleurtje hebben. Haal de braadworsten vervolgens van de BBQ.
  • Neem nu de hotdog broodjes en warm deze eventueel nog even op, op het indirecte deel van de BBQ. Snijd de broodjes vervolgens open en vul ze met de braadworsten. Maak de Swineapple Hotdogs af met je favoriete BBQ saus en serveer ze direct. Eet smakelijk!