Ga terug
+ servings

Hasselback Aubergines

Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: aubergine, aubergines, hasselback aubergines
Porties: 4 personen
calorieën: 174kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Rasp

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Pak nu de aubergines er bij en leg ze op een snijplank. Pak een scherp mes en maak om de 0,5 cm een snede in de aubergines, tot ongeveer 1 cm van de onderkant. Snijd de aubergines dus niet volledig door.
  • Snijd vervolgens de mozzarella in dunne plakken en pak de pesto er bij. Vul nu iedere gemaakte snede met wat pesto en mozzarella. Het is daarbij prima als de mozzarella een beetje uitsteekt. Bestrooi het geheel tot slot met versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de hasselback aubergines dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aubergines hier 15 tot 20 minuten.
  • Haal de aubergines van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Pak er de rasp en Parmezaanse kaas bij en rasp wat van de kaas over iedere hasselback aubergine. Serveer de aubergines als geheel en laat je gasten zelf een stuk afsnijden. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 174kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 11g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 282mg | Potassium: 569mg | Fiber: 7g | Sugar: 9g | Vitamin A: 299IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 286mg | Iron: 1mg