Ga terug
+ servings

Vietnamese Dry Rub

Gang: Dry Rub
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: bbq rub, dry rub, vietnamese bbq rub, vietnamese dry rub, vietnamese rub
Porties: 1 portie
calorieën: 28kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Instructies

  • De genoemde ingrediënten zijn goed voor bijvoorbeeld een mooi stuk buikspek van 1,5 kilo. De rub doet het goed op varkensvlees, maar ik denk dat deze op kip ook erg lekker is! Vermenigvuldig de ingrediënten om meer te bereiden met deze rub of om een voorraadje aan te leggen.
  • Neem de keukenmachine en doe hier de hele koriander in. Maal dit klein. Voeg er vervolgens de gedroogde jalapeño aan toe en maal even mee zodat de stukjes iets kleiner worden.
  • Neem nu een ruime mengkom en doe hier de koriander en de jalapeño in. Voeg er de overige ingrediënten bij en meng tot een dry rub. Gebruik de rub vervolgens om een mooi stuk vlees mee te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.

Notities

Als je wat meer in de Aziatische keuken duikt en hier op de BBQ mee aan de slag wilt valt het je misschien op dat er meer met marinades wordt gewerkt dan met dry rubs. Er zijn dan ook weinig kant-en-klare dry rubs te koop die met deze dry rub te vergelijken zijn.

Nutrition

Calories: 28kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 1g | Fat: 0.5g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 394mg | Potassium: 160mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1196IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg