Ga terug
+ servings

Grilled Pork Taco's

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: bbq taco's, grilled pork taco's, ribkarbonades, tacos
Porties: 2 personen
calorieën: 588kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Haal ondertussen de ribkarbonades uit de koeling. Dep ze rondom droog met keukenpapier en bestrooi met de Tex Mex kruiden.
  • Neem nu een grote mengkom. Ontdoe de avocado van de schil en pit en snijd in blokjes en doe in de kom. Snijd de tomaat in kwarten en ontdoe deze van hun vruchtvlees. Snijd de tomaat in blokjes en voeg bij de avocado. Snipper de rode ui en voeg ook toe. Voeg het limoensap toe en meng alle ingrediënten even door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de karbonades dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de karbonades 3 á 4 minuten per kant en controleer dan de kerntemperatuur. Bij een kern van minimaal 68 graden mag het vlees van de BBQ.
  • Is de kerntemperatuur nog niet bereikt? Gril het vlees dan nog iets langer en haal het dan van de BBQ.
  • Neem nu de Gordita’s en gril ze aan beide zijden om ze op te warmen en te voorzien van een klein beetje kleur.
  • Neem nu een scherp mes en snijd het vlees langs het bot los. Snijd de karbonades vervolgens in blokjes en voeg toe aan de mengkom met andere ingrediënten.
  • Pak nu je Gordita’s er weer bij en vul ze met het mengsel van karbonade, avocado, tomaat en rode ui. Hak tot slot de blaadjes peterselie even door en strooi over de taco’s. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 588kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 37g | Fat: 29g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 15g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 1300mg | Fiber: 11g | Sugar: 7g | Vitamin A: 928IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 131mg | Iron: 4mg