Neem een kommetje en doe hier de azijn, het water, de suiker en het zout in. Meng door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost. Snijd vervolgens de jalapeños in dunne ringen en voeg ze toe aan het mengsel en laat zo staan tot je bijna klaar bent om de hotdogs te serveren.
Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Zet vervolgens een steelpan op laag vuur en smelt er de boter in. Voeg, zodra de boter is gesmolten, de bloem toe en roer dit gedurende 30 seconden goed door, zodat de bloem gaart.
Voeg nu beetje bij beetje driekwart van de melk toe, terwijl je het geheeld goed doorroert met de garde. Zorg er hierbij voor de boter en bloem goed opgenomen worden.
Voeg daarna de geraspte cheddar toe en roer deze met de garde goed door de rest van de ingrediënten. Voeg daarna melk toe tot de kaassaus net iets dunner is dan je hem zou willen. Haal de pan van het vuur en laat de saus een klein beetje afkoelen. Je zal zien dat de cheddar saus nu ook nog iets indikt.
Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de braadworsten op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de braadworsten hier een minuut of 10.
Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes en snijd de broodjes open. Giet daarnaast het vocht uit de kom met de schijfjes jalapeño en pak de kaassaus er weer bij. Leg ook de feta en de rasp vast klaar.
Na 10 minuten mogen de braadworsten van het indirecte naar het directe deel worden verplaatst, waar je ze 2 minuten per kant grilt. Daarna mogen de braadworsten van de BBQ en is het tijd om de jalapeño cheddar hotdogs op te bouwen.
Neem hiervoor de broodjes en leg er een braadworst in. Schep hier een goede lepel van de cheddar saus overheen en beleg de hotdogs vervolgens met de rode ui en ingelegde jalapeño. Rasp er tot slot wat feta over en serveer de hotdogs daarna direct. Eet smakelijk!