Ga terug
+ servings

Gevuld Gehaktbrood in Bladerdeeg

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: gehaktbrood, gehaktbrood in bladerdeeg, gevuld gehaktbrood
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen niet direct op de BBQ om mee op te warmen, want dan brandt de bodem van je gehaktbrood te snel aan.
  • Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie. Snijd daarna de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de pan. Bak de uien tot ze glazig beginnen te worden en voeg dan naar smaak peper en zout toe. Laat de uien onder regelmatig roeren karamelliseren.
  • Neem nu een mengkom en doe hier het gehakt, één ei en de BBQ rub in. Meng door elkaar en zet even aan de kant. Mocht het mengsel nog wat te nat zijn, dan kun je altijd wat paneermeel toevoegen. Haal nu ook het bladerdeeg vast uit de koeling, want als je dit uitrolt als het nog te koud is wil het wel eens scheuren.
  • Zijn de uien genoeg gekaramelliseerd? Haal de pan dan van het vuur en laat de uien even afkoelen.
  • Neem nu een snijplank en maak hierop een rechthoek van het gehaktmengsel van ongeveer 1 cm dik. Snijdt nu de provolone in dikke repen en leg hiervan een rij op het midden van het gehakt. Houd hierbij een paar centimeter aan beide uiteinden over. Verdeel hier vervolgens de gekaramelliseerde uien over en rol het geheel op tot een gehakt brood. Kneed de naden goed dicht.
  • Rol nu het bladerdeeg uit en leg het gehaktbrood hier op. Rol het gehaktbrood in het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg. Vouw de uiteinden naar onderen weg. Leg het gehaktbrood in bladerdeeg nu op een stuk bakpapier.
  • Roer in een kommetje het overgebleven ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de pizzasteen op de BBQ en leg hier het gehaktbrood (met bakpapier eronder) op. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de gehaktbrood tot het gehakt gaar is en het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 40 minuten.
  • Haal het gehaktbrood nu van de BBQ en laat het 5 minuten rusten voor je er plakken van snijdt. Serveer de plakken gehaktbrood in bladerdeeg vervolgens direct. Eet smakelijk!