Ga terug
+ servings

Jalapeño Popper Porkloin

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: gevulde varkenshaas, jalapeño popper, jalapeño popper porkloin, varkenshaas
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

  • 600 gram Varkenshaas (2 stuks)
  • 14 plakken Gerookt Ontbijtspek
  • 8 eetlepels Roomkaas
  • 50 gram Cheddar (geraspt)
  • 1 Jalapeño
  • 1 eetlepel BBQ Rub

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Neem ondertussen een mengkom en doe heir de roomkaas, geraspte cheddar en BBQ rub in. Ontdoe de jalapeño van de zaadlijsten en snipper hem fijn. Voeg de jalapeño toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier en snijd ze nu over de lengte in met een scherp mes, tot ongeveer 1 cm van de onderkant.
  • Verdeel nu het jalapeño roomkaas mengsel over de inkepingen in de varkenshazen. Vouw het smalle uiteinde van de varkenshaas naar binnen, zodat je gevulde varkenshaas overal ongeveer even dik is.
  • Leg vervolgens op een snijplank 2 rijtjes van plakken ontbijtspek dakpansgewijs neer, zo breed dat de varkenshaasjes er op passen. Rol de varkenshaas in de bacon en zet eventueel vast met prikkers.
  • Is je BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe aan de houtskool en leg de gevulde varkenshaasjes in bacon op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar ze tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dit duurde bij mij een ongeveer 45 minuten.
  • Is de gewenste kerntemperatuur bereikt? Dan mogen de gevulde varkenshazen van de BBQ. Laat ze 5 minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!