Ga terug
+ servings

Gepofte Aardappelen met Pulled Pork

Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord: broodje pulled pork, gepofte aardappel, gepofte aardappel met pulled pork, gepofte aardappelen
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 6 grote Iets Kruimige Aardappelen
  • 450 gram Pulled Pork
  • 4 eetlepels Crème Fraîche
  • 3 eetlepels BBQ Saus
  • 200 gram Geraspte Cheddar
  • 3 Lente Uitjes

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Aluminiumfolie

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Boen ondertussen de aardappelen schoon. Scheur vervolgens 6 flinke stukken aluminiumfolie van de rol en pak iedere aardappel in.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de aardappelen in aluminiumfolie dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. De aardappelen mogen nu een uur poffen, tot ze mooi zacht zijn.
  • Is het uur om? Test dan met een satéprikker of een mesje of de aardappelen mooi zacht zijn gepoft. Is dat het geval? Haal de aardappelen dan van de BBQ. Anders laat je ze nog een minuut of 10 liggen en voel je het nog eens.
  • Als de aardappelen van de BBQ zijn pak je de skillet er bij. Doe hier de pulled pork in, samen met de BBQ saus. Zet op de BBQ en laat in 10 minuutjes warm worden. Roer af en toe door.
  • Is de pulled pork warm? Snijd dan de lente uitjes in dunne ringen en roer de crème fraîche los. Pak ook de geraspte cheddar er bij.
  • Pak alle aardappelen uit en kijk op welke kant ze het best blijven liggen. Maak nu in de bovenkant een snede tot een centimeter van de onderkant en trek de beide zijden wat uit elkaar om ze te kunnen vullen.
  • Verdeel nu de helft van de cheddar over de inkepingen en meng de andere helft van de kaas door de pulled pork. Vul iedere aardappel vervolgens met pulled pork. Maak de gepofte aardappelen met pulled pork af met een lepel crème fraîche en wat ringetjes lente ui. Eet smakelijk!