Ga terug
+ servings

Chocolade Vlechtbrood

Gang: Dessert, Nagerecht
Trefwoord: chocolade vlechtbrood, chocoladebrood, vlecht brood, vlechtbrood
Porties: 8 personen

Ingrediënten:

  • 2 blikken Danerolles Croissants Extra Large
  • 12 eetlepels Hazelnootpasta

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Open de blikken croissantdeeg en rol het deeg uit. Maak de 2 stukken deeg in de lengte aan elkaar en knijp van alle snijranden de gaatjes samen.
  • Bestrijk de volledige lap deeg nu met een dunne laag hazelnootpasta (of kies je eigen favoriet) en rol de lap deeg daarna in de lengte op tot een lange rol.
  • Snijd deze rol nu over de lengte doormidden, maar laat één van de uiteindes heel. Draai de 2 helften vervolgens tot een soort vlecht.
  • Neem nu het vel bakpapier en snijdt dit tot een cirkel die net iets kleiner is dan je pizzasteen.
  • Leg de vlecht van deeg nu in een cirkel op het bakpapier en druk de 2 uiteinden samen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Schuif de pizzasteen met het vlechtbrood dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak het vlechtbrood nu een half uur en controleer of het deeg dan mooi gaar en goudbruin is. Is dat niet het geval? Bak het brood dan nog 5 tot 10 minuten langer.
  • Is het vlechtbrood klaar? Haal het dan van de BBQ. Gebruik hier eventueel een pizzaschep voor.
  • Serveer het chocolade vlechtbrood in zijn geheel aan tafel en snijd het daar aan. Eet smakelijk!