Ga terug
+ servings

Gevulde Pompoen

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: gevulde pompoen, pompoen
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Koekenpan
  • Scherp Mes
  • Vergiet

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd nu de bovenkant van de pompoen en lepel de zaden er uit.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de pompoen dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de pompoen nu 45 minuten.
  • Zet ondertussen de koekenpan op laag vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat dit slinken. Schep de spinazie vervolgens in het vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Voeg nu opnieuw olijfolie toe aan de pan en laat dit warm worden. Snipper vervolgens de knoflook fijn en voeg dit toe. Bak de knoflook een minuutje en voeg dan het gehakt toe, samen met het paprikapoeder, chilipoeder en de oregano. Bak al roerend tot het gehakt net gaar is en schep de inhoud van de pan vervolgens in een mengkom.
  • Voeg de spinazie ook toe aan de mengkom. Snijd de cherrytomaatjes vervolgens in kwarten en snipper de rode ui en voeg beide ook toe. Hak daarna de kastanjes grof door en voeg ook toe aan de kom. Brokkel tot slot driekwart van de geitenkaas in de kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Heeft de pompoen drie kwartier op de BBQ gelegen? Dan is het tijd om hem te vullen met het gehaktmengsel. Druk dit goed aan en vul de pompoen tot de rand. Verbrokkel daarna de resterende geitenkaas over de bovenkant en sluit de BBQ weer met de deksel.
  • Gaar de gevulde pompoen nu nog ongeveer 15 minuten, tot de geitenkaas bovenop mooi gesmolten is. Haal de pompoen vervolgens van de BBQ en zet hem op een serveerplank. Snijd de gevulde pompoen aan tafel in kwarten en serveer iedereen een deel. Eet smakelijk!