Ga terug
–+ servings

Chili Jam

Gang: Saus
Trefwoord: chili jam, chilijam
Porties: 1 potje

Ingrediënten:

  • 5 Rode Chilipepers
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 Sjalot
  • 100 gram Lichtbruine Basterdsuiker
  • 50 milliliter Zonnebloemolie
  • 75 milliliter Azijn

Overige Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Keukenmachine

Instructies

  • Zet de steelpan op laag vuur en doe er de zonnebloemolie in.
  • Maak ondertussen de tenen knoflook schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd daarna de steeltjes van de pepers en snijd de pepers in een aantal stukken. Snipper tot slot ook de sjalot in grove stukken.
  • Doe de knoflook, pepers en sjalot in de keukenmachine en draai tot een fijne massa.
  • Voeg het mengsel van knoflook, pepers en sjalot toe aan de warme olie. Bak tot alles net begint te kleuren en voeg dan de azijn en basterdsuiker toe. Roer alles door elkaar en laar aan de kook komen.
  • Laat de chili jam 5 minuutjes pruttelen om verder in te dikken en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat de jam even afkoelen en gebruik hem daarna als topping op een lekkere burger. Eet smakelijk!