Ga terug
+ servings

Piri Piri Kip van het Spit

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip aan het spit, kip piri piri, kip van het spit, piri piri, rotisserie kip
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden. Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de BBQ klaar te maken voor het gebruik van je rotisserie.
  • Pak nu ook de kip er bij. Haal deze uit de verpakking en dep rondom droog. Maak een mengsel van de zwarte peper, zeezout en knoflookgranulaat en bestrooi de kip hier rondom mee.
  • Schuif de kip vervolgens op het spit. Heb je een draadloze kernthermometer? Prik deze dan nu in de borst van de kip en zet de kip vast met de klemmen. Plaats het spit vervolgens op de BBQ. Zet daarna de rotisserie aan, voeg eventueel wat rookhout toe en sluit de BBQ met de deksel, zodat de kip rustig kan garen tot een kerntemperatuur van 72 graden. De totale bereiding duurt ongeveer 75 minuten.
  • Nu heb je mooi tijd om de piri piri marinade voor je kip te bereiden. Qua pepers kun je hier zelf kiezen hoe heet je hem wil maken. Ik ging gewoon voor 4 rode Spaanse pepers en dat was prima. Iets meer pit? Vervang dan eén van de chilipepers voor een rawit peper bijvoorbeeld.
  • Neem voor de marinade de keukenmachine en doe er de tenen knoflook, de rode pepers (met zaadjes) en het laurierblad in en laat de keukenmachine even draaien tot de ingrediënten grof gehakt zijn. Voeg nu olijfolie toe tot alles net onder staat en draai tot een marinade die nog een klein beetje grove stukjes heeft. Voeg nu het paprikapoeder, de oregano en zeezout naar smaak toe en draai nog 1 keer kort door om alle ingrediënten goed te mengen.
  • Is de kip ongeveer 50 minuten onderweg op de rotisserie? Dan is het tijd om je marinade en de bastingkwast er bij te pakken. Open de BBQ met de deksel en bestrijk de kip rondom met de marinade. Herhaal dit iedere 10 minuten tot er geen marinade meer over is.
  • Is de kerntemperatuur van 72 graden bereikt? Dan mag het spit van de BBQ. Haal de kip er voorzichtig af en laat hem 5 tot 10 minuutjes rusten. Serveer de kip vervolgens als geheel, zodat iedereen zelf zijn favoriete stukje kip af kan snijden. Eet smakelijk!

Notities

Wil je toch met een droge 'marinade' aan de gang gaan en de kip van te voren kruiden? Dan zou je deze Piri Piri Kruidenmix kunnen proberen!