Ga terug
+ servings

Pinchos de Chorizo y Camarón

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chorizospiesjes, garnalenspiesjes, pinchos, Pinchos de Chorizo y Camarón
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 150 gram Chorizo
  • 100 gram Garnalen
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 takjes Verse Bladpeterselie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kleine Spiesjes
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Ga je voor dit gerecht gebruik maken van houten spiesjes? Week ze dan een paar uurtjes in water, zodat ze minder snel verbranden.
  • Neem de ziplock zak en doe hier de olijfolie in. Snipper de teen knoflook ragfijn en hak ook de blaadjes peterselie goed klein. Voeg beide samen met de garnalen toe aan de zak met olie. Sluit de zak af en meng alle ingrediënten even goed door elkaar. Leg de garnalen vervolgens even in de koeling.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de garnalen uit de koeling en pak de chorizo en de spiesjes er bij. Snijd de chorizo in plakken van ongeveer 0,5 cm dik en rijg ze op de spiesjes. Rijg vervolgens op ieder spiesje ook een gemarineerde garnaal en leg alle spiesjes op een bord.
  • Gril de spiesjes nu 3 tot 5 minuten op het directe deel van de BBQ, tot de garnalen mooi roze kleuren. Verplaats de spiesjes daarna naar het indirecte deel en laat daar nog een paar minuutjes liggen, zodat de chorizo ook mooi warm is.
  • Haal de spiesjes nu weer van de BBQ, leg ze op een serveerplank en serveer direct.