Ga terug
+ servings

Tortilla de Patata

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: spaanse tortilla, tortilla, tortilla de patata
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 450 gram Aardappel Blokjes
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 4 Eieren
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout
  • Olijfolie

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Ga voor een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Snipper ondertussen de ui en knoflook en zet alle ingrediënten klaar. Ik gebruikte een paella pan met een diameter van 24 cm, maar je kunt natuurlijk ook een andere BBQ-bestendige pan gebruiken met ongeveer dezelfde diameter.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan dan op het directe deel van de BBQ en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Laat de olie warm worden en voeg dan de aardappelblokjes toe.
  • Bak de aardappeltjes onder regelmatig roeren een minuut of 10 en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak dit nog 5 minuutjes mee.
  • Klop ondertussen de eieren los in de mengkom en voeg peper en zout toe. Voeg nu eerst nog een eetlepel olijfolie toe en giet vervolgens de eieren bij de aardappeltjes in de pan en roer alles nog even door elkaar.
  • Verplaats de pan nu naar het indirecte deel van de BBQ en gaar de tortilla daar 25 tot 30 minuten, tot de eieren mooi gestold zijn.
  • De tortilla mag nu van de BBQ. Laat even een paar minuutjes staan en snijd de tortilla vervolgens langs de randen van de pan los. De tortilla de patata zou nu gemakkelijk los moeten komen uit de pan.