Ga terug
–+ servings

Ribeye Roast

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: ribeye, ribeye roast, roast
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de ribeye roast uit de koeling en controleer het vlees op loshangende stukjes vlees en vet. Snijd dit weg.
  • Meng het zout, de zwarte peper en het knoflookgranulaat tot een zogeheten SPG rub (SGP staat voor salt, pepper, garlic). Die kun je overigens ook kant-en-klaar kopen, maar zelf mengen uit gelijke delen zout, peper en knoflook is ook makkelijk.
  • Dep het vlees rondom droog met keukenpapier en bestrooi het vlees vervolgens rondom rijkelijk met de SPG rub. Druk de kruiden goed aan, leg de roast op een bord en zet nog even terug in de koeling.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitten en een temperatuur van 100 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan je chunks rookhout toe aan de brandende kolen. Haal vervolgens de ribeye roast uit de koeling en steek de probe van de kernthermometer in het middens van je vlees.
  • Leg de ribeye roast nu op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ribeye roast nu naar een kerntemperatuur van 50 graden voor een mooie medium rare resultaat. Dit duurde bij mij ongeveer 2 uur.
  • Is de kerntemperatuur van 50 graden bereikt? Haal de ribeye roast dan van de BBQ en verwijder de probe van de kernthermometer. Leg het vlees op een snijplank en laat de roast nu 10 tot 15 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Eet smakelijk!