Ga terug
–+ servings

Aardbeienspiesen

Gang: Dessert
Trefwoord: aardbeien, aardbeienspiesen, fruit
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 16 Grote Aardbeien
  • 50 gram Chocolade
  • Slagroom

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • (Houten) Spiesen

Instructies

  • Ga je gebruik maken van houten spiesen? Week ze dan van te voren in water, zodat ze minder snel verbranden op de BBQ.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 150 tot 175 graden.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Rijg de aardbeien vervolgens op de spiesen.
  • Vul de steelpan met een laag water en zet hem op hoog vuur, tot het water kookt. Draai dan het vuur laag en zet een schaaltje of au bain-marie pannetje op de steelpan. Doe hier de chocolade in en laat deze au bain-marie smelten.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen dan op het rooster en gril de spiesen in totaal 6 tot 8 minuten, waarbij je ze halverwege keert.
  • Haal de aarbeienspiesen nu weer van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Schenk wat van de gesmolten chocolade over de aardbeien en serveer het geheel met de slagroom en rest van de chocolade. Eet smakelijk!