Ga terug
+ servings

Indische Gehaktsaté

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: indische gehaktsaté, saté, saté pentul
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 8 (Houten) Spiesen
  • Vijzel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden. Gebruik je houten spiesen? Zorg dan dat je deze van te voren in water laat weken, zodat ze minder snel verbranden.
  • Neem nu een ruime mengkom en doe hier het gehakt in. Doe er vervolgens het ei, zout, de trassi, sap en rasp van de limoen, ketjap manis, basterdsuiker, kokosrasp en komijn bij. Snipper vervolgens de rode ui, rode peper en tenen knoflook goed klein en voeg ook toe. Vijzel tot slot het korianderzaad fijn en voeg ook toe.
  • Kneed alle ingrediënten door elkaar en verdeel het gehaktmengsel vervolgens in 8 gelijke delen. Kneed van ieder deel een langwerpige ‘worst’ die je op een spies rijgt en daar verder vormgeeft. Zorg er hierbij voor dat alle saté gelijk en evenredig zijn qua dikte. Dit zorgt voor de beste garing. Leg de spiesen nog even in de koeling tot de BBQ op temperatuur is.
  • Is de BBQ warm? Leg de saté pentul dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de spiesen in totaal 12 tot 14 minuten, waarbij de spiesen geregeld een kwartslag draait.
  • Zijn de spiesen mooi gegrild en gaar? Dan mogen ze van de BBQ en is het tijd om te eten. Ik serveerde deze Indische gehaktsaté met nasi, wat cassave kroepoek en uiteraard een zelf bereidde pindasaus. Eet smakelijk!