Ga terug
+ servings

Lamsspiesjes met Tomaten Salsa

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: lamsspiesjes, lamsvlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 4 Houten Spiesen

Instructies

  • Maak je voor de bereiding van dit recept gebruik van houten spiesen? Week ze dan een uurtje in water, zodat ze minder snel verbranden op de BBQ. Dat resulteert in iets minder zwart geblakerde spiesjes dan op mijn foto!
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Neem een ruime mengkom. Snipper de ui en 1 teen knoflook en doe deze in de mengkom. Voeg hier het lamsgehakt, het ei, de komijn, de sumak, en peper en zout naar smaak aan toe en kneed alles door. Voeg het paneermeel toe als het gehaktmengsel wat te nat is. Je moet er uiteindelijk wel spiesen van kunnen kneden, zonder dat het gehakt er weer af valt.
  • Neem nu de spiesen er bij. Verdeel je gehaktmengsel in 4 gelijke delen en kneed dit om de spiesen. Leg de spiesen op een bord en zet even weg in de koeling, tot de BBQ op temperatuur is en je de tomatensalsa klaar hebt.
  • Neem nu een tweede mengkom en doe hier de olijfolie in. Snipper de andere teen knoflook en de rode ui fijn en voeg toe. Snijd de tomaten vervolgens in kwarten en ontdoe ze van hun vruchtvlees. Snijd de tomaten daarna in kleine blokjes en doe deze ook in de mengkom. Hak tot slot de blaadjes peterselie fijn en voeg toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng alle ingrediënten door elkaar tot een salsa.
  • Inmiddels zal de BBQ op temperatuur zijn en is het tijd om de spiesen te grillen. Leg ze hiervoor op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de lamsspiesjes in ongeveer 12 minuten gaar, waarbij je de spiesen iedere 3 minuten een kwartslag draait.
  • Zijn de spiesjes mooi gegrild en gaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Schep er wat van de tomatensalsa over en serveer direct, samen met de rest van de salsa. Eet smakelijk!