Ga terug
+ servings

Sausage Burnt Ends

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Snack
Trefwoord: braadworsten, Burnt ends, sausage burnt ends
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 Varkens Braadworsten
  • 2 eetlepels Amerikaanse Mosterd
  • 2 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)
  • 3 eetlepels BBQ Saus
  • 2 eetlepels Roomboter

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Aluminium BBQ Schaal

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Haal ondertussen de braadworsten uit de verpakking en dep ze rondom droog. Bestrijk ze vervolgens rondom met de mosterd en bestrooi ze vervolgens met je favoriete BBQ rub.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan je rookhout toe (ik gebruikte een chunk kersenhout) en leg de braadworsten op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de worsten nu ongeveer 45 minuten.
  • Haal na de braadworsten na 45 minuten van de BBQ en snijd ze allemaal in 4 gelijke delen. Doe deze in de aluminium BBQ schaal en verdeel er vervolgens de roomboter en BBQ saus over.
  • Zet de BBQ schaal nu op de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Laat de sausage burnt ends nu staan tot de boter is gesmolten en de BBQ saus een beetje is gaan karamelliseren. Dit duurt zo’n 30 minuten.
  • Haal na 30 minuten de schaal van de BBQ en serveer de sausage burnt ends direct, uiteraard met een paar prikkers en een biertje. Eet smakelijk!