Ga terug
+ servings

Kalfsentrecote Tonnato

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: entrecote, kalfsentrecote, tonnato, vitello tonnato
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine of Staafmixer

Instructies

  • Haal de kalfsentrecotes uit de koeling en uit de verpakking en laat ze rustig een beetje op kamertemperatuur komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Laat ondertussen het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn, samen met de mayonaise en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine. Draai de ingrediënten tot een gladde saus. Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de entrecotes dan rondom met de overgebleven olie. Bestrooi ze met wat grof zeezout en leg ze vervolgens op de BBQ. Gril de entrecotes nu 3 minuten per kant en laat ze daarna op een houten plank of een voorverwarmd bord 5 minuutjes rusten.
  • Neem nu de kalfsentrecotes en snijd ze in dunne plakken. Bestrooi met versgemalen peper en nog wat zout en verdeel daarna de tonijn mayonaise over het vlees. Maak de kalfsentrecote tonnato af met wat kappertjes en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!