Ga terug
+ servings

Gerookte Halfom Rollade

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: halfom, halfom rollade, rollade
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • Haal de halfom rollade uit de koeling en verpakking en laat het vlees een beetje op kamertemperatuur komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 120 graden.
  • Is de BBQ bijna op temperatuur? Dep de rollade dan rondom droog met keukenpapier en bestrooi het vlees daarna rondom met de BBQ rub.
  • Is de BBQ op temperatuur? Gooi dan de chunks rookhout bij de brandende kolen en leg de rollade op het rooster. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad, of zelfs een draadloze kernthermometer? Prik deze dan in het midden van de rollade en sluit de BBQ met de deksel.
  • Nu is het rustig wachten tot de kernthermometer een temperatuur van 60 graden aangeeft. Op dat moment is de varkenshaas in de halfom rollade mooi rosé. Bij mij duurde dit ongeveer een uur.
  • Is de temperatuur van 60 graden bereikt? Haal de gerookte halfom rollade dan van de BBQ en leg hem op een houten snijplank of een bord dat niet te koud is. Laat de rollade nu 5 tot 10 minuten rusten en snijd hem vervolgens in dunne plakken Serveer de halfom rollade van de BBQ met je favoriete BBQ saus. Eet smakelijk!

Notities

Tip: Haal de BBQ saus ruim van te voren uit de koeling of warm hem zelfs iets door in een pannetje. Een koude BBQ saus op een net heerlijk gerookte rollade is net iets minder lekker en dus een beetje zonde.