Ga terug
–+ servings

Tikka Masala Burgers

Tikka Masala Burger
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: indiase burgers, masala, tikka masala
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Ontdoe de uien van hun schil en snijd ze in ringen van ongeveer 0,5 cm dik. Maak de komkommer schoon en snijd over de lengte doormidden. Ontdoe beide helfte van het vruchtvlees en snijd de komkommer in kleine blokjes. Snipper de teen knoflook ragfijn.
  • Doe de Griekse Yoghurt in een mengkom en voeg de komkommer en knoflook toe, samen met wat versgemalen zwarte peper. Meng door elkaar voor een eenvoudige Raita.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het directe deel van de BBQ en giet de olijfolie er in. Laat de olie een beetje warm worden en voeg dan de uienringen toe. Bak de uienringen tot ze glazig zijn en al een beetje zacht beginnen te worden. Voeg dan de Kerrie Madras kruiden toe en bak de uienringen verder tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Verschuif de skillet dan naar het indirecte deel en houd de uienringen daar warm.
  • Leg nu de Tikka Masala burgers op de BBQ en gril ze ongeveer 4 minuten per kant. Haal ze dan van de BBQ als ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de broodjes open, zodat je ze kort kunt roosteren op de BBQ wanneer de burgers gaar zijn.
  • Zijn de burgers gaar en de broodjes geroosterd? Haal dan de skillet van de BBQ. Neem nu de onderste helften van de hamburger broodjes en schep hier wat van de Raita op. Hier gaan vervolgens de burgers op, gevolgd door een lepel mango chutney. Smeer de chutney een beetje uit over de burgers. Schep vervolgens wat uienringen op de burgers en maak de tikka masala burgers af met de bovenkanten van de broodjes. Serveer de burgers direct. Eet smakelijk!