Ga terug
+ servings

Lamsköfte met Yoghurt Harissa Dip

Köfte van lamsgehakt
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: harissa, köfte, lamsköfte
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Spiesen

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Ga je houten spiesen gebruiken? Leg deze dan even in een laagje water, zodat ze wat vocht opnemen en minder snel verbranden op de BBQ.
  • Neem ondertussen een mengkom en doe hier het lamsgehakt en het ei in. Snipper de sjalot en teen knoflook goed fijn en voeg toe. Voeg daarna ook de komijn, kaneel, chili, peterselie en munt toe. Voeg nu flink wat zwarte peper en zeezout naar smaak toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Is het mengsel nog wat te nat? Meng dan wat paneermeel door het gehakt, tot je het mengsel goed om je spiesen kunt kneden.
  • Verdeel het gehaktmengsel nu in 8 gelijke delen en vorm hier gehaktballen van. Neem daarna de spiesen en prik de gehakt ballener op. Kneed ze vervolgens een beetje om de spiesen heen, zodat ze goed blijven zitten.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesen het rooster op. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gril de köfte 5 minuten. Draai de spiesen vervolgens om en gril nog eens 5 minuten.
  • Nee ondertussen een kleiner mengkommetje en doe daar de yoghurt en harissa in. Meng dit losjes door elkaar.
  • Zijn de lamsköfte gaar? Dan mogen de spiesen van de BBQ. Serveer ze samen met de yoghurt harissa dip. Eet smakelijk!