Ga terug
–+ servings

Varkenshaas in Pistachekorst

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: pistache, pistachekorst, varkenshaas
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Doe de pistachenoten en het teentje knoflook in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Meng dit met de Dijon mosterd, grove mosterd en blaadjes tijm.
  • Neem nu de varkenshaas en dep deze rondom droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zwarte peper en een beetje zeezout.
  • Leg de varkenshaas vervolgens op een bord of plank en bekleed hem met het pistachemengsel. Druk dit goed aan. Steek nu ook alvast de probe van je kernthermometer in het vlees.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de varkenshaas dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de varkenshaas nu tot een kerntemperatuur van 60 graden. Bij mij duurde dit bijna 30 minuten.
  • Is de kerntemperatuur van 60 graden bereikt? Dan mag de varkenshaas in pistachekorst van de BBQ. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Een tip daarbij is om het vlees met de pistachekorst naar beneden aan te snijden, zodat de korst zo veel mogelijk intact blijft. Eet smakelijk!