Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
Neem ondertussen een ruime mengkom en doe de Iberico Ribfingers hier in, samen met de mosterd. Schep de ribfingers om met je handen, zodat ze allemaal worden gecoat met een beetje van de mosterd.
Bestrooi de rib fingers nu met de BBQ Rub en schep nogmaals om, tot het vlees rondom is voorzien van rub.
Is de BBQ op temperauur? Voeg dan het rookhout toe en leg vervolgens de Iberico Rib Fingers op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers nu 2 uur.
Doe na 1,5 uur de BBQ saus in een kommetje en bak de bastingkwast er bij. Bestrijk de rib fingers nu rondom met de BBQ saus en sluit de BBQ weer met de deksel. De rib fingers mogen nu nog een half uurtje rustig garen.
Haal de Iberico Rib Fingers een half uur later van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!
Notities
Tip: Iberico Rib Fingers zijn ook erg lekker om te serveren op een broodje. Beetje extra saus er op, wat coleslaw of augurk en je hebt een heerlijke lunch!