Ga terug
+ servings

Flat Iron Steak

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: flat iron, flat iron steak, sukade steak
Porties: 4 personen

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de Flat Iron Steak ongeveer een uur voor je gaat grillen uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Is het vlees vacuüm verpakt? Haal het vlees dan uit de verpakking.
  • Steek de BBQ op tijd aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 230 tot 250 graden.
  • Controleer de Flat Iron Steak op loshangende stukjes vlees en vet en snijd deze weg. Deze zullen tijdens het grillen snel verbranden en de smaak niet ten goede komen.
  • Is de BBQ op temperatuur en is het vlees een beetje op kamertemperatuur gekomen? Dan is het tijd om de steak te bereiden.
  • Leg de Flat Iron Steak op je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de steak nu 3 minuten en keer hem om. Gril nog eens 3 minuten met de deksel op de BBQ en haal het vlees vervolgens van de BBQ.
  • Leg het vlees op een warm bord of op een houten snijplank en controleer de kerntemperatuur. Is deze tussen de 50 en 52 graden? Dan mag het vlees rusten. Na het rusten heb je dan een mooi medium rare resultaat. Wil je het vlees iets verder garen? Dan mag het vlees nog even op de BBQ.
  • Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Bestrooi het daarbij rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken en serveer deze direct. Eet smakelijk!