Go Back
–+ servings

Hasselback Flespompoen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: flespompoen, pompoen
Porties: 6

Ingrediënten:

  • 1 Flespompoen
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepel Citroensap
  • 1 eetlepel Honing
  • 1 teentje Knoflook
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Schil ondertussen de flespompoen en snijd hem in de lengte doormidden. Schep de zaden er uit en leg de halve flespompoenen met de snijkant naar beneden op je snijplank.
  • Snijd de halve flespompoenen nu om de 0,5 centimeter in, tot ongeveer 1 centimeter van de vlakke kant. Het kan helpen om 2 pollepels langs de flespompoen te leggen, zodat je mes niet per ongeluk te diep snijdt.
  • Nee nu een mengkom en doe hier de olijfolie en citroensap in. Pers er vervolgens de teen knoflook in uit en voeg wat versgemalen zwarte peper en zeezout toe. Meng alles goed door elkaar en bestrijk de ingesneden kant van de halve flespompoenen met dit mengsel.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de halve pompoenen met de vlakke kan naar beneden op de BBQ worden gelegd. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de flespompoen ongeveer 60 minuten, tot de pompoen gaar is en zacht aan voelt.
  • Bestrijk de pompoenen ieder kwartier nog eens met het oliemengsel. Meng daar bij de laatste keer ook nog de eetlepel honing door voor je de pompoenen bestrijkt.
  • Is de hasselback flespompoen gaar? Dan is het tijd om ze van de BBQ te halen. Bestrooi beide halve pompoenen nog eens met een beetje versgemalen zwarte peper en serveer de hasselback flespompoen direct. Eet smakelijk!