Ga terug
+ servings

Porterhouse Steak

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: porterhouse steak, t-bone steak
Porties: 4

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de Porterhouse steak uit de koeling. Is het vlees vacuüm verpakt? Haal het vlees dan ook uit de verpakking, zodat het vlees even op adem kan komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 100 tot 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees (let op dat de punt niet tegen het bot aan zit) en leg de Porterhouse Steak op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de steak tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  • Bij bovenstaande stap kun je natuurlijk gebruik maken van rookhout om het vlees een mooie rooksmaak mee te geven. In mijn blog over rookhout vind je een mooi overzicht met houtsoorten die je kunt gebruiken.
  • Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Dan mag de Porterhouse Steak even van de BBQ. Maak de BBQ nu gereed voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden, zodat je de steak af kunt grillen.
  • Is de BBQ klaar om te grillen? Leg de steak dan weer terug op de BBQ en gril hem 2 minuten per kant af boven de hete kolen. Haal de Porterhouse Steak vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je het vlees aansnijdt. Dat aansnijden doe je door het vlees aan beide zijden eerst van het bot los te snijden, waarna je er mooie plakken van snijdt. Die plakken kun je vervolgens op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Eet smakelijk!