Ga terug
–+ servings

Mediterrane Schouderkarbonades

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: karbonades, schouderkarbonades
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de schouderkarbonades uit de verpakking en snijd eventueel losse stukjes vlees en vet weg. Bestrooi de karbonades vervolgens rondom met de Mediterrane rub en wrijf de rub goed in het vlees. Zet de karbonades terug in de koeling en laat de kruiden een uurtje intrekken.
  • Haal de karbonades na een uur uit de koeling en laat ze een beetje op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in een van de karbonades (let op dat je geen bot raakt met de probe) en leg de karbonades op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de schouderkarbonades tot een kerntemperatuur van 50 graden. Hoe lang dit duurt hangt af van de dikte van je karbonades.
  • Is de temperatuur van 50 graden bereikt? Verplaats de karbonades dan naar het directe deel, waar je de karbonades 2 minuten per kant af grilt. Haal de schouderkarbonades vervolgens van de BBQ, laat ze 5 minuten rusten en serveer ze daarna. Eet smakelijk!