Go Back
+ servings

Chuck Eye Rollade met Salsa Mexicana

Voorbereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chuck, chuck eye, rollade
Porties: 8

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding beginnen we met het de eerste voorbereidingen van de Salsa Mexicana. Deze salsa maak je namelijk met geroosterde ingrediënten en aangezien we de rollade eerst op lagere temperatuur willen bereiden is het verstandig om het roosteren op tijd te doen.
  • Je kunt dit eventueel ook op een tweede BBQ of in de oven doen terwijl de chuck eye rollade rustig ligt te garen, maar ik ga in dit recept uit van één BBQ.
  • Steek daarom de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden. Haal ook vast de rollade uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Snijd de tomaten en de ui in kwarten en doe ze samen met de teentjes knoflook en de jalapeño in de skillet.
  • Zet de skillet op de BBQ wanneer deze op temperatuur is en rooster de ingrediënten 45 minuten tot een uur. De ingrediënten moeten mooi zacht worden en een klein beetje zwart geblakerd. Is dat het geval? Dan mag de skillet van de BBQ.
  • Maak nu de BBQ gereed om de rollade te bereiden. Ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 100 en 130 graden.
  • Dep de chuck eye rollade rondom droog met keukenpapier en bestrooi hem vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zout.
  • Is de BBQ gereed? Steek dan de kernthermometer in het vlees en leg de rollade op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 48 graden. Hoe lang dit duurt is een beetje afhankelijk van het vlees en de temperatuur van de BBQ, maar ik deed er ongeveer 1,5 uur over.
  • Nu de rollade rustig ligt te garen heb je mooi de tijd om je salsa af te maken. Neem hiervoor een keukenmachine of blender en doe er de geroosterde ingrediënten in. Voeg vervolgens het sap van de limoen en de bos koriander toe en draai het geheel tot een salsa. Breng de salsa verder op smaak met wat peper en zout en zet in de koeling tot je zo ver bent om te rollade af te grillen.
  • Is de kerntemperatuur van de Chuck Eye rollade 48 graden? Dan mag de rollade even van de BBQ. Nu is het tijd om de BBQ gereed te maken voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 230 graden, zodat we de rollade rondom af kunnen grillen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de rollade terug op de BBQ en gril hem in 10 minuten rondom gaar. Haal de rollade vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je het vlees aansnijdt. Serveer de rollade met de salsa over het vlees, of apart in een kommetje. Eet smakelijk!