Go Back
+ servings

French Onion Burgers

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: franse burgers, french burgers, onion burgers
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 2 Hamburgerbroodjes
  • 300 gram Rundergehakt
  • 100 gram Emmentaler (plakken)
  • 3 Uien
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Franse Mosterd
  • 1 theelepel Honing
  • 2 eetlepels Ketchup
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Koekenpan

Instructies

  • Haal het gehakt uit de koeling en doe het in een mengkom. Kneed het lichtjes door en vorm er vervolgens 2 gelijke burgers van met een diameter die net iets groter is dan die van je hamburger broodjes. Tijdens het grillen krimpen de burgers namelijk iets en zo worden je burgers uiteindelijk even groot als je broodjes.
  • Leg de burgers op een bord en zet even in de koeling tot je zover bent om te gaan grillen.
  • Zet nu de koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Snijd de uien in ringen en snipper het teentje knoflook fijn.
  • Doe de uien en knoflook in de pan en bak op laag vuur tot ze een klein beetje glazig en zacht beginnen te worden. Breng de uien vervolgens op smaak met wat zout en peper en bak tot ze net een beetje beginnen te karamelliseren en lekker zacht zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de uien een beetje afkoelen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Pak nu een kleine mengkom en doe hier de mayonaise, mosterd en honing in. Meng deze ingrediënten door elkaar en zet alvast klaar. Leg ook alvast de plakken emmentaler klaar en haal de burgers weer uit de koeling. Snijd ook je burger broodjes vast open en zet klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de burgers dan met wat peper en zout en leg ze op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers 4 minuten en draai ze vervolgens om. Verdeel nu de plakken kaas over de burgers en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril de burgers vervolgens nog eens 4 minuten.
  • Zijn de burgers gaar? Haal ze dan van de BBQ en leg vervolgens de broodjes met de gesneden kanten naar beneden op de BBQ. Rooster de broodjes 30 seconden tot een minuut, tot ze lekker knapperig zijn en een beetje gekleurd. Haal de broodjes vervolgens weer van de BBQ.
  • Neem nu de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met een goede lepel van de honing mosterd mayonaise. Leg hier vervolgens de burgers met emmentaler op, gevolgd door een goede schep van de gekaramelliseerde uien. Bestrijk tot slot de bovenste helften van de broodjes met ketchup en maak de burgers hier mee af. Eet smakelijk!