Ga terug
+ servings

Karbonades in Ketjap Marinade

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: karbo, karbonade, schouderkarbonade
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de karbonades uit de verpakking en snijd loshangende stukjes vlees en vet weg.
  • Meng in een kom alle ingrediënten tot een marinade en giet deze in een ziplock zak. Doe de karbonades in de ziplock zak, druk de meeste lucht er uit en sluit de zak af. Masseer de marinade in de karbonades en leg het vlees een uur in de koeling om te marineren.
  • Haal het vlees na een uur weer uit de koeling en laat het een beetje op temperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal de schouderkarbonades nu uit de zak met marinade en laat ze een beetje uitlekken. Heb je een kernthermometer met probe aan een draad (of zelfs een draadloze probe)? Steek deze dan alvast in het vlees.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de karbonades dan op het indirecte deel van de BBQ (dus niet direct boven de hete kolen) en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de schouderkarbonades nu tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  • Is de kerntemperatuur van 50 graden bereikt? Haal dan de probe van de kernthermometer uit het vlees en verplaats de karbonades naar het directe deel van de BBQ, zodat je ze direct boven de hete kolen kunt grillen. Gril de karbonades daar 2 tot 3 minuten per kant en haal ze vervolgens van de BBQ.
  • Serveer de karbonades direct. Of snijd ze eerst zelf in plakken. Eet smakelijk!