Ga terug
+ servings

Street Corn Nacho's

Gang: Snack, Voorgerecht
Trefwoord: mexican street corn, nacho's, street corn
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 zak Tortilla Chips
  • 2 Maïskolven (voorgekookt)
  • 75 gram Feta
  • 50 gram Geraspte Cheddar
  • 1 Limoen
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Crème Fraîche
  • 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
  • 0,5 theelepel Chilipoeder
  • 2 eetlepels Roomboter
  • 5 takjes Koriander

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Haal de maiskolven uit de verpakking. Zijn ze nog niet voorgekookt? Kook ze dan eerst 5 minuten.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de maiskolven dan rondom met roomboter en gril ze in 5 minuten rondom mooi van kleur. Haal de maiskolven vervolgens weer van de BBQ en laat ze even afkoelen.
  • Maak ondertussen de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Is de mais afgekoeld? Snijd dan met een scherp mes de maiskorrels van de kolven en doe deze in een ruime kom. Voeg hier de mayonaise, crème fraîche, het sap van de limoen en de helft van de geraspte cheddar aan toe en roer alles door elkaar.
  • Neem nu de skillet en verdeel de tortilla chips over de bodem. Schep er vervolgens het zojuist gemaakte mengsel overheen. Verdeel daarna de rest van de cheddar over de pan en rasp de feta over de nacho’s. strooi tot slot het gerookt paprikapoeder en chilipoeder over de nacho’s.
  • Zet de skillet nu op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de nacho’s 10 minuten op de BBQ, zodat de kaas mooi kan smelten en alles lekker warm is.
  • Haal de skillet nu weer van de BBQ. Hak de blaadjes koriander fijn en strooi over de nacho’s voor je de street corn nacho’s serveert. Eet smakelijk!