Ga terug
–+ servings

Tonijn Steak in Sesamkorst

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Tonijn, Tonijn steak, Tonijn steak in sesamkorst
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 Tonijnsteak (minimaal 2 cm dik)
  • 4 eetlepels Sojasaus
  • 3 eetlepels Witte Sesamzaadjes
  • 3 eetlepels Zwarte Sesamzaadjes

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Belangrijk bij het grillen van tonijn is de temperatuur van de vis wanneer je hem op de BBQ legt. Deze moet op kamertemperatuur zijn en moet zeker niet uit de koeling komen. In dit recept komt de tonijnsteak op kamertemperatuur terwijl we hem marineren.
  • Schenk de sojasaus in een schaal en leg de tonijnsteak hierin. Laat de steak op deze manier een kwartier buiten de koelkast liggen en draai hem vervolgens om, zodat de andere kant van de steak in de sojasaus komt te liggen. Laat de tonijnsteak nogmaals 15 minuten liggen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Heeft de tonijnsteak in totaal een uur in de sojasaus gelegen? Dep hem dan droog met keukenpapier. Strooi vervolgens de sesamzaadjes op een bord en meng ze door elkaar. Leg de tonijnsteak nu op het bord met sesamzaadjes en zorg dat de steak rondom is bedekt met sesamzaad.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de tonijn steak dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de steak nu ongeveer 1 minuut en 30 seconden en keer hem vervolgens om. Gril ook de andere kant 1 minuut en 30 seconden en haal de steak daarna gelijk van de BBQ.
  • Snijd de tonijnsteak nu in dunne plakken en serveer deze direct. Je kunt hier eventueel nog wat sojasaus bij serveren. Eet smakelijk!