Ga terug
+ servings

Geroosterde Bloemkool

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Bloemkool, Geroosterde bloemkool
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 Bloemkool
  • 200 milliliter Griekse Yoghurt
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Kerriepoeder
  • 1 Citroen

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Grote Soeppan
  • Aluminium druipbak
  • Rasp

Instructies

  • Neem de soeppan en vul deze zover met water, dat de bloemkool onder water staat tijdens het koken. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Doe de bloemkool vervolgens in zijn geheel in de pan en kook hem 10 minuten. Giet vervolgens het hete water af en spoel de bloemkool goed na met koud water.
  • Neem een grote mengkom waar de bloemkool in zijn geheel ruim in past en doe hier de Griekse yoghurt in. Neem een ander kommetje en rasp hierin de schil van de citroen. Zet dit apart. Snijd vervolgens de citroen doormidden en knijp de citroenen uit boven de kom met yoghurt. Voeg hierna het kerriepoeder toe, knijp de teentjes knoflook er in uit en meng alles door elkaar.
  • Zet nu de bloemkool in de mengkom en smeer deze rondom goed in met het yoghurtmengsel. Dek de kom af met wat vershoudfolie en zet de bloemkool weg.
  • Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden. Zet de aluminium druipbak onder het rooster, zodat je de bloemkool er straks boven kunt plaatsen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de bloemkool uit de kom en leg hem, boven het druipbakje, op het BBQ rooster. Smeer de bloemkool nog een keer in met de restanten van het yoghurtmengsel en strooi er daarna de citroenrasp overheen. Sluit de BBQ met de deksel en rooster de bloemkool 30 tot 40 minuten. De bloemkool mag een lekker geroosterd kleurtje krijgen, maar moet niet te donker worden.
  • Is de bloemkool klaar? Haal hem dan van de BBQ en leg hem op een serveerplank. Snijd de bloemkool in plakken of parten en serveer ze direct. Eet smakelijk!