Ga terug
+ servings

Kip aan het Spit

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip aan het spit, kip van het spit, rotisserie kip
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor dit recept beginnen we met het voorbereiden van de kip. Haal deze uit de koeling en zorg dat je boter al op kamertemperatuur is. Pak er een kommetje bij en meng hierin de boter met de helft van de BBQ rub.
  • Neem nu de kip en leg deze op je werkblad. Het is nu zaak om ruimte te creëren tussen het vlees en het vel van de kip. Doe dit door aan een open kant voorzichtig met je vingers onder de huid te gaan en deze steeds iets verder los te maken. Je zult niet overal bijkomen, maar probeer de huid zoveel mogelijk los te maken. Zorg er daarbij voor dat de huid niet scheurt.
  • Is het vel voldoende los gemaakt van de kip? Verdeel van de boter met rub onder het vel van de kip. Pak hierna de andere helft van de rub en smeer hier de buitenkant van de kip rondom mee in. Zet de kip nu nog even weg, tot het tijd is om de kip te gaan garen.
  • Steek nu de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden. Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de BBQ klaar te maken voor het gebruik van je rotisserie. Pak nu ook de kip er weer bij en schuif deze op het spit. Zet de kip vast met de klemmen en plaats het spit op de BBQ. Zet de rotisserie aan, voeg eventueel wat rookhout toe en sluit de BBQ met de deksel, zodat de kip rustig kan garen. Dit duurt ongeveer 75 minuten, maar meet af en toe de kerntemperatuur van de kip, zodat je weet hoe ver de kip is.
  • Gaar de kip nu eerst tot een kerntemperatuur van 65 graden. Is deze temperatuur bereikt? Pak dan een kommetje, de BBQ saus en de bastingkwast en bestrijk de kip rondom met BBQ saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de kip aan het spit door tot een kerntemperatuur van 72 graden. Is die temperatuur bereikt? Dan mag het spit met de kip van de BBQ. Haal nu de kip weer van het spit en laat de kip nog even een minuut of 10 rusten. Snijd de kip vervolgens aan, of serveer de kip in zijn geheel aan tafel en laat iedereen zelf zijn favoriete deel pakken. Eet smakelijk!