Go Back
–+ servings

Steak Sandwich

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Gang: Lunchgerecht
Trefwoord: ribeye sandwich, steak sandwich
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 300 gram Ribeye
  • 2 Broodjes
  • 50 gram Rucola
  • 4 eetlepels Truffelmayonaise
  • 50 gram Geraspte Cheddar
  • 4 Rode Uien
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
  • Grof Zeezout
  • Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 100 en 130 graden.
  • Zet vervolgens de koekenpan op laag vuur en snijd de rode uien in dunne ringen. Doe de olijfolie in de pan en laat even warm worden. Voeg vervolgens de uienringen toe en bak ze rustig tot ze glazig worden.
  • Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Leg dan de ribeye op het rooster. Steek de probe van je kernthermometer in het vlees en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ribeye tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  • Breng de rode uien op smaak met peper en zout en laat de uien zachter worden en slinken. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en laat de uien nog 5 minuten karamelliseren. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de uien een beetje afkoelen.
  • Heeft de ribeye de kerntemperatuur van 45 graden bereikt? Haal de steak dan even van de BBQ en maak de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Gril de ribeye nu 2 minuten per kant en haal hem daarna weer van de BBQ. Snijd de broodjes open en rooster ze even op het BBQ rooster. Haal ze er vervolgens weer af.
  • Maak de BBQ nu weer gereed voor indirecte hitte. Ditmaal een tempratuur rond de 220 graden.
  • Breng de ribeye op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en snijd de steak in plakken van 2 millimeter dik.
  • Neem nu de bovenkanten van de broodjes en beleg deze eerst met de gekaramelliseerde rode uien, vervolgens met de cheddar en tot slot met de plakken ribeye. Leg dit vervolgens op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak het geheel 5-8 minuten, tot de cheddar begint te smelten en haal de broodjes daarna weer van de BBQ.
  • Bestrijk ondertussen de onderkanten van de broodjes met de truffelmayonaise en beleg ze daarna met de rucola. Daarbovenop gaan de andere helften van de broodjes, met steak, cheddar en rode ui en je steak sandwich van de BBQ is klaar. Eet smakelijk!