Ga terug
–+ servings

Geroosterde Pompoen

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: pompoen
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Was de pompoen en snijd hem vervolgens doormidden. Schep de zaden uit beide helften en snijd vervolgens maanvormige stukken van de pompoen. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen. Doe alle stukken pompoen in een grote schaal.
  • Rits nu de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Snijd ook de knoflook fijn. Sprenkel nu de olijfolie over de pompoen en verdeel de rozemarijn en knoflook er over. Breng op smaak met zwarte peper en wat grof zeezout. Hussel alles even door elkaar, zodat de stukken pompoen aan alle kanten van olie en smaken zijn voorzien.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de pompoen dan op het rooster. Neem nu de bastingkwast of bakkwast en smeer alle stukken pompoen in met de achtergebleven olie, knoflook en rozemarijn. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en rooster de pompoen ongeveer 45 minuten. Keer de stukken halverwege een keer.
  • Is de pompoen gaar? Haal de stukken dan van de BBQ en serveer ze op een mooie plank. Je kunt de schil van de pompoen ook eten. Eet smakelijk!