Go Back
+ servings

Vietnamese Varkens Spiesjes

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram Varkensgehakt
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 Rode Peper
  • 2 Lente Uitjes
  • 2 eetlepels Vissaus
  • 3 cm Gember
  • 10 takjes Munt
  • 10 takjes Koriander
  • 0,5 eetlepel Zwarte Peper
  • 4 eetlepel Paneermeel
  • 4 eetlepels Chilisaus
  • 4 eetlepels Water
  • 2 eetlepels Azijn

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine
  • 6 (Houten) Spiesjes

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Maak je gebruik van houten spiesjes? Zorg dan dat deze van te voren hebben geweekt in water, zodat ze minder snel verbranden op de BBQ.
  • Pak de keukenmachine erbij en doe hier de helft van de rode peper, de lente uitjes, de vissaus, de geschilde gember, de blaadjes van 8 takjes munt en 8 takjes koriander, de zwarte peper en 2 tenen knoflook in en draai dit tot een papje.
  • Doe in een ruime mengkom het gehakt en voeg hier het papje dat je zojuist heb gemaakt aan toe, samen met het paneermeel. Verdeel het mengsel vervolgens in 6 gelijke delen en kneed deze om je spiesen.
  • Meng ondertussen in een ander kommetje de chilisaus met het water en de azijn. Snipper de overgebleven teen knoflook goed fijn en voeg er aan toe. Snijd de andere helft van de rode peper in dunne ringen en voeg ook toe. Hak tot slot de blaadjes van de resterende takjes munt en koriander klein en meng ook door de saus.
  • Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Dan is het tijd om de spiesjes te grillen. Leg ze op het rooster en gril ze met de deksel op de BBQ. Keer ze iedere 3 á 4 minuten, tot de spiesjes gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Zijn de Vietnamese varkens spiesjes klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze op een brood of serveerplank, waar je het kommetje met de dipsaus bij zet. Eet smakelijk!