Ga terug
+ servings

Pakketje van Witte Asperges

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: asperge, asperges, witte asperges
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Ga daarbij voor een temperatuur van 180 to 200 graden.
  • Haal nu de kruidenboter uit de koeling en zorg ook dat de wijn die je nodig hebt niet te koud is.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijdt de houtachtige uiteinden er af.
  • Neem nu een 2 flinke stukken aluminiumfolie en leg deze zo op je werkblad dat je zo een luchtdicht pakketje kunt maken. Ik doe dit door er een horizontaal neer te leggen en de ander er haaks overheen, zodat je een ‘+’ van aluminiumfolie krijgt.
  • Leg de asperges in het midden van het aluminiumfolie en schep de kruidenboter er overheen. Bestrooi de asperges met zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.
  • Maak nu een waterdicht pakketje van het folie, maar laat één kant nog open. Giet via deze ingang de wijn in het pakketje en maak het vervolgens helemaal dicht.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg het pakketje dan eerst op het directe deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Laat het daar 5 minuten liggen, zodat het vocht goed heet kan worden.
  • Verplaats het pakketje na die 5 minuten naar het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de asperges daar 30 minuten.
  • Prik na 30 minuten met een mes wat gaatjes in de bovenkant van het pakketje en laat de asperge zo nog 5 minuten op de BBQ liggen. Zo kan een groot deel van de stoom al ontsnappen.
  • Haal nu het pakketje met asperges van de BBQ. Let op, het pakketje is heet, dus gebruik BBQ handschoenen of een goede tang. Laat het pakketje op een bord nog 5 minuutjes rusten voor je het opent en de asperges serveert. Eet smakelijk!