Go Back
+ servings

Chicken Pot Pie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 500 gram Kippendijen
  • 2 Rode Paprika’s
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Winterpeen
  • 150 gram Diepvries Doperwten
  • 40 gram Bloem
  • 250 milliliter Kippenbouillon
  • 1 Ei
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zout

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij in eerste instantie voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Breng de kippendijen op smaak met peper en zout, snipper de ui en knoflook en snijd de paprika’s en de winterpeen in blokjes.
  • Is de BBQ op temperatuur? Grill de kippendijen dan 2 minuten per kant op het rooster. Haal de kippendijen er vervolgens weer af en zet de skillet op het rooster.
  • Doe de olijfolie in de skillet en laat dit even warm worden. Bak vervolgens de uien en knoflook een paar minuutjes. Snijd ondertussen de kip in blokjes en voeg deze vervolgens toe.
  • Bak de kip 2 minuutjes mee en doe dan de paprika en winterpeen in de skillet. Bak deze 3 minuten mee.
  • Voeg nu de bloem toe aan de ingrediënten in de skillet en roer deze goed door alle ingrediënten. Bak de bloem 3 minuutjes mee, zodat de bloem gaar is, en voeg vervolgens al roerend beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en haal dan de skillet van de BBQ. Gebruik hiervoor een BBQ handschoen.
  • Laat de skillet met alle ingrediënten 10 minuutjes afkoelen, terwijl je de BBQ klaar maakt voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Roer de diepvries doperwten door de overige ingrediënten in de skillet en breng de boel naar op smaak met zout en versgemalen peper. Pak er vervolgens de rol bladerdeeg en rol deze uit. Neem ook een kommetje en klop daarin het ei met een vork los.
  • Snijd uit de rol bladerdeeg een cirkel die een stukje groter is dan je skillet en maak in het midden een gaatje van ongeveer 1 cm doorsnee. Drapeer het bladerdeeg nu over de skillet en druk de randen rondom vast op de rand van de skillet.
  • Neem nu het ei en de bakkwast en bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel. Zet de skillet vervolgens weer op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de chicken pot pie tot het bladerdeeg mooi goudkleurig is en knapperig aan voelt. Dit duurt 15 tot 20 minuten.
  • Haal nu de skillet weer van de BBQ met de BBQ handschoen en serveer de skillet aan tafel. Zo kan iedereen zelf opscheppen. Vergeet daarbij uiteraard niet te vermelden dat de skillet heet is! Eet smakelijk!