Ga terug
+ servings

Picanha van het Spit

Picanha van het spit
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Argentijns
Trefwoord: picanha van het spit, rotisserie picanha, staartstuk van het spit
Porties: 6 personen
calorieën: 520kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Rotisserie voor de BBQ
  • 1 blokje Rookhout (Hickory of Eiken)
  • Scherp Mes

Instructies

  • Haal de picanha uit de koeling en dep het rondom droog met keukenpapier. Neem nu een scherp mes en snijd hiermee een ruitpatroon in de vetlaag van het vlees. Let er hierbij op dat je niet te diep snijd, want je wilt enkel het vet insnijden. Bestrooi de picanha vervolgens rondom met peper en zout en zet het vlees vervolgens onafgedekt in de koelkast gedurende een minuut of 30.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor het gebruik van je rotisserie of grilspit. We gaan hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van zo’n 180 graden.
  • Haal na een half uurtje het vlees weer uit de koeling en snijd er plakken van met een dikte van ongeveer 4 cm. Leg het vlees hierbij zo neer dat je naar de punt van het vlees toe snijdt.
  • Rijg de plakken picanha vervolgens op het spit, waarbij je aan beide kanten door het vet heen prikt. Is de BBQ op temperatuur? Plaats dan je spit op de BBQ en voeg het blokje rookhout toe.
  • Sluit de BBQ met de deksel en gaar de picanha nu tot een kerntemperatuur van 56 graden. Dit duurde bij mij een klein uur, dus begin op tijd de temperatuur te meten.
  • Is de kerntemperatuur van 56 graden bereikt? Haal het spit dan van de BBQ. Gebruik hiervoor BBQ handschoenen, want het spit is heet geworden. Laat het vlees nu nog zo’n 10 minuutjes rusten en snijd er vervolgens dunne plakken van. Snijd het vlees hierbij zo dat ieder plakje vlees een randje vet heeft.
  • Leg de plakjes staartstuk mooi op een serveerplank en bestrooi het vlees vervolgens nog met een beetje grof zeezout. Indien gewenst kun je het vlees nu serveren met chimichurri, maar ook zonder is dit vlees al heel erg lekker! Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 520kcal | Protein: 50g | Fat: 35g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 17g | Cholesterol: 153mg | Sodium: 130mg | Potassium: 670mg | Vitamin A: 38IU | Calcium: 18mg | Iron: 4mg