Ga terug
+ servings

S’mores Chocolate Chip Skillet

Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolate chip skillet, s'mores chocolate chip skillet, skillet toetje
Porties: 8 personen
calorieën: 451kcal

Ingrediënten:

  • 150 gram Ongezouten Boter
  • 2 Eieren
  • 100 gram Suiker
  • 100 gram Lichtbruine Basterdsuiker
  • 2 theelepels Vanille Extract
  • 220 gram Bloem
  • 1 theelepel Baking Soda
  • 0,5 theelepel Zout
  • 100 gram Marshmallows
  • 100 gram Melkchocolade
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Gietijzeren Skillet of Koekenpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Smelt de boter in de magnetron en doe deze in een grote mengkom. Voeg hier de eieren, vanille extract en suiker aan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, baking soda en het zout toe en roer door het mengsel
  • Knip alle marshmallow in kleine stukjes en hak de chocolade klein. Meng beide door het deeg in de mengkom.
  • Vet de gietijzeren skillet of koekenpan in met de zonnebloemolie en doe het deeg in de pan. Verdeel het gelijkmatig over de hele pan.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de s’mores chocolate chip skillet nu in ongeveer 25 gaar. Haal de pan vervolgens van de BBQ en laat 5 tot 10 minuutjes rustig staan. Door de marshmallows is je dessert gloeiend heet, dus ook na 10 minuutjes is alles nog goed warm.
  • Serveer de s’mores chocolate chip skillet eventueel met vanille ijs en slagroom. Schep met een opscheplepel direct uit de pan. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 451kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 5g | Fat: 21g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 81mg | Sodium: 211mg | Potassium: 103mg | Fiber: 1g | Sugar: 38g | Vitamin A: 528IU | Calcium: 29mg | Iron: 2mg