Ga terug
+ servings

Pizza met Blauwe Kaas & Peer

Pizza Blauwe Kaas Peer en Walnoot
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: blauwe kaas pizza, pizza bianca blauwe kaas, pizza met blauwe kaas, pizza met peer
Porties: 2 personen
calorieën: 1101kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor het bakken van pizza’s begin je uiteraard met het maken van pizzadeeg. Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.
  • Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.
  • Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.
  • Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 1 theelepel suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.
  • Heeft het deeg bijna genoeg gerezen? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 300 en 350 graden. Leg de pizzasteen op de BBQ om geleidelijk mee op te warmen.
  • Snijd nu de peer in kwarten (de schil laat je zitten) en snijd het klokhuis er uit. Snijd de peer vervolgens in dunne plakjes, van ongeveer 2 millimeter dik.
  • Is de BBQ op temperatuur en het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en leg er 1 van de bollen op. Druk de bol me je handen plat en vorm er vervolgens vanuit het midden een pizzabodem van. Je kunt dit eventueel ook doen met een deegroller, maar dan druk je veel lucht uit het deeg en krijg je een minder mooi resultaat.
  • Is je pizzabodem gevormd? Pak dan de pizzaschep er bij en bestrooi deze met een beetje bloem of maismeel. Leg er vervolgens de pizzabodem op.
  • Bestrijk de pizzabodem nu met de helft van de mascarpone. Brokkel er daarna de helft van de blauwe kaas over.
  • Daarna is het tijd om de plakjes peer mooi over de pizza te verdelen, gevolgd door de walnoten (hak deze eventueel grof door). Bestrooi de pizza tot slot met wat versgemalen zwarte peper en drizzle wat honing over de pizza.
  • Neem de pizzaschep met pizza nu mee naar de BBQ en schuif de pizza rustig op de pizzasteen. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en bak de pizza in 5 tot 7 minuten af.
    Pizza Blauwe Kaas Peer en Walnoot
  • Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en schuif hem op een snijplank of groot bord. Laat de pizza daarna 3 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Gebruik die tijd om de volgende pizza alvast te beleggen en op de pizzasteen te schuiven. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1101kcal | Carbohydrates: 166g | Protein: 33g | Fat: 35g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 13g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 2526mg | Potassium: 549mg | Fiber: 9g | Sugar: 27g | Vitamin A: 451IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 332mg | Iron: 9mg