Ga terug
+ servings

Perzik Galette

Perzik Galette van de Pizzasteen
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: bbq galette, galette, galette met perzik, perzik galette
Porties: 4 personen
calorieën: 439kcal

Ingrediënten:

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 4 Perziken
  • 3 eetlepels Suiker
  • 1 theelepel Gemalen Kaneel
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Bakpapier
  • Pizzaschep (optioneel)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen niet direct op de BBQ, maar pas 5 minuten voor je de perzik galette gaat bakken. Anders wordt de steen te heet en verbrandt de onderkant van de galette.
  • Snijd ondertussen het vruchtvlees, langs de pit, van de perziken. De schil kun je gewoon laten zitten. Snijd de stukken perzik vervolgens in dunne plakjes, maar houdt alles zoveel mogelijk bij elkaar. Op die manier kun je de galette er extra mooi uit laten zien met laagjes perzik die uitgespreid zijn.
  • Meng in een kommetje de suiker met de kaneel. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een grote cirkel uit, die net iets groter is dan je pizzasteen. Leg deze cirkel bladerdeeg op een vel bakpapier.
  • Beleg nu het deeg vanuit het midden met de schijfjes perzik. Neem steeds één van de stukken die je in dunne plakjes hebt gesneden en leg deze op je bladerdeeg. Beleg het deeg op deze manier tot je rondom nog ongeveer 5 cm bladerdeeg overhoudt. Neem nu het mengsel van suiker en kaneel en verdeel het grootste deel over de perzik.
  • Vouw nu de randen van het bladerdeeg om, zodat het over de perzik wordt gevouwen. Druk dit een beetje aan. Klopt daarna het ei los en bestrijk het vrije deeg hiermee. Strooi hier tot slot het restant van de kaneelsuiker over.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu de pizzasteen op de BBQ en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Schuif de perzik galette daarna met bak papier en al op de pizzasteen. Hiervoor kun je eventueel een pizzaschep gebruiken. Sluit nu de BBQ met de deksel en bak de perzik galette 20 tot 25 minuten, tot het deeg goudbruin kleurt, gaar is en krokant aanvoelt.
  • Haal de perzik galette nu van de BBQ en laat hem op een taartrooster 10 minuutjes afkoelen. Serveer de galette terwijl deze nog een beetje warm is, met een bol ijs en een goede dot slagroom. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 439kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 6g | Fat: 26g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 15g | Cholesterol: 0.1mg | Sodium: 188mg | Potassium: 226mg | Fiber: 3g | Sugar: 14g | Vitamin A: 491IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 16mg | Iron: 2mg