Ga terug
+ servings

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Gevulde Pompoen met Tête de Moine
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: gevulde pompoen, pompoen gevuld, pompoen van de bbq, tete de moine
Porties: 4 personen
calorieën: 427kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Scherp Mes
  • Kaaskruller (optioneel)
  • Ruime mengkom
  • Kernthermometer (optioneel)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Zorg er voor dat je de gevulde pompoen straks echt goed indirect kunt bereiden, want als er toch te veel stralingswarmte van onderen komt zal de pompoen van onderen vrij zacht worden. In het ergste geval loopt de vulling er dan uit en dat willen we natuurlijk niet!
  • Neem nu de pompoen en snijd met een goed scherp mes een kapje uit de bovenkant. Verwijder vervolgens alle zaden en draden uit de binnenkant. Mijn ervaring is dat dit met een lepel het makkelijkst gaat.
  • Neem nu de mengkom. Snijd de braadworsten open en doe het worstvlees in de kom. Snipper vervolgens de rode ui, de teen knoflook en de winterpeen goed fijn en voeg ook toe.
  • Voeg vervolgens de rozemarijn, tijm en paneermeel toe. Daarna is het tijd om de Tête de Moine toe te voegen. De kaas die in de vulling gaat kun je natuurlijk ook met de kaaskruller van de kaas snijden, maar in kleine blokjes snijden is ook prima.
  • Breng het geheel vervolgens verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper en zeezout. Meng alle ingrediënten vervolgens goed door elkaar.
  • Pak nu de uitgeholde pompoen er weer bij en vul deze met het vlees. Zet vervolgens het kapje weer terug op de pompoen, als een soort dekseltje.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de gevulde pompoen dan op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel.
  • Gaar de gevulde pompoen nu 1,5 uur, tot de vulling gaar is en het vruchtvlees van de pompoen mooi zacht. Controleer eventueel de kerntemperatuur van de vulling. Deze moet minimaal 70 graden zijn.
  • Haal de gevulde pompoen van de BBQ als deze klaar is en zet hem op een grote snijplank. Het kan zijn dat tijdens de bereiding een klein laagje vocht de vulling komt te staan. Controleer dit en dep dit weg met wat keukenpapier.
  • Snijd de pompoen nu met een scherp mes in 8 gelijke parten en zorg er hierbij dat je ook goed door de vulling snijdt. Leg vervolgens twee parten gevulde pompoen op ieder bord. Pak daarna de kaaskruller er weer bij en snijd nog wat kaaskrullen van de Tête de Moine, die je als garnering op de parten pompoen legt. Serveer de borden vervolgens aan je gasten. En als je net zo gek van kaas bent als wij, dan gaat natuurlijk ook de kaaskruller mee naar tafel! Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 427kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 23g | Fat: 36g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 15g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 759mg | Potassium: 307mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 364IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 198mg | Iron: 2mg