Ga terug
+ servings

Gevulde Champignons

Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bbq champions gevuld, gevulde champignons, gevulde champigons van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 324kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 12 Cocktailprikkers

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Indirecte hitte betekent dat een deel van het grillrooster zich niet direct boven de kolen bevindt. Hier ga je straks de champignons leggen.
  • Neem ondertussen een kom en doe daar het gehakt in. Meng de Italiaanse kruiden er doorheen en zet even aan de kant.
  • Maak de champignons nu schoon, verwijder de steeltjes en hol de champignons uit.
  • Verdeel nu de kruidenkaas over alle uitgeholde champignons. Neem daarna het gehakt en verdeel ook dit over de champignons. Het gehakt mag iets boven de holte uitkomen, als een kleine hobbel. Wikkel vervolgens een plak van de gerookte spek om iedere champignon en zet deze vast met een cocktailprikker.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de champignons op het rooster worden gelegd. Let er hierbij dus op dat je ze op het indirecte gedeelte legt, dus niet direct boven je kolen of briketten. Doe je dit wel, dan zullen je champignons verbranden.
  • Sluit de BBQ nu met de deksel en gaar de champignons 25 tot 30 minuutjes, zodat het gehakt gaar is en de spek een mooie kleur heeft gekregen. Haal de gevulde champignons van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 324kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 16g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 295mg | Potassium: 329mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 1g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 23mg | Iron: 2mg