Ga terug
+ servings

Babi Pangang

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Trefwoord: babi pangang, babi pangang van de bbq, bbq babi pangang, bbq pangang
Porties: 4 personen
calorieën: 299kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Het marineren van het vlees begint de avond van te voren en is op basis van een droge rub. Meng voor deze rub 1 eetlepel basterdsuiker, het 5 Spice Poeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder, komijn, zout en zwarte peper door elkaar.
  • Neem nu het vlees en dep het droog met keukenpapier. Snijd vervolgens losse stukjes vlees en vet weg en leg de procureur op je snijplank. Smeer het vlees goed in met de droge rub en pak het vervolgens in om een nachtje te marineren in de koelkast.

BBQ Dag

  • Het bereiden van 600 gram procureur duurde bij mij ongeveer 3 uur, maar neem er ruim de tijd voor, want het kan iedere keer weer anders lopen en je gasten zullen ongetwijfeld niet willen wachten tot laat op de avond voor ze jouw heerlijke Babi Pangang voorgeschoteld krijgen.
  • Begin met het aansteken van de BBQ en maak deze klaar voor indirect garen op een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Haal ondertussen het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Als de BBQ op temperatuur is, mag het vlees op de BBQ. Meet de kerntemperatuur van het vlees, noteer deze en sluit de BBQ met de deksel om het vlees een uur te laten garen.
  • Zet ondertussen een klein pannetje op het vuur voor de glaze. Doe er 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel basterdsuiker en de 2 eetlepels ketjap manis in. Verwarm tot de suiker is opgelost en haal dan van het vuur. Schenk in een kommetje en laat afkoelen.
  • Meet na een uur de kerntemperatuur van het vlees en reken met je beginmeting uit hoe lang het vlees nog moet tot een kerntemperatuur van 62 graden. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat doorgaren tot deze kerntemperatuur.
  • Haal de procureur bij een temperatuur van 62 graden even van de BBQ en pak hem in in aluminiumfolie. Leg het vlees weer terug op de BBQ en laat weer een uur garen. De kerntemperatuur mag nu oplopen tot een graad of 80. Hou dit dan ook in de gaten.
  • Neem nu weer je kleine pannetje en zet deze op laag vuur. Snipper je ui goed fijn en voeg samen met de knoflook en tomatenpuree toe aan de pan. Laat een paar minuutjes fruiten en voeg dan de ketchup, sambal, rest van de basterdsuiker en het restant chilisaus toe. Rasp ook de gember in de pan en roer dit goed door elkaar. Voeg tenslotte 3 eetlepels water toe en meng de laatste eetlepel water met de maizena. Voeg deze ook toe en roer je mengsel door totdat deze iets dikker begin te worden. Haal op dat moment de pan van het vuur en haal deze door een zeef. Laat de saus een beetje afkoelen.
  • Heeft de procureur een kerntemperatuur van 80 graden? Pak het vlees dan weer uit. Smeer je vlees nu in met je glaze en sluit de BBQ met de deksel. Laat het vlees nu nog een minuut of 15 rustig liggen. Haal het vervolgens van de BBQ en laat onder aluminiumfolie een kwartiertje rusten. Snijd je vlees daarna in plakken en leg deze op een bedje van atjar. Giet er de zelfgemaakte saus overheen en je Babi Pangang van de BBQ is klaar! Serveren met rijst of bami en kroepoek en je hebt een heerlijk maal. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 299kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 26g | Fat: 9g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 919mg | Potassium: 730mg | Fiber: 3g | Sugar: 7g | Vitamin A: 337IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 53mg | Iron: 3mg