Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Vul vervolgens een steelpan met een beetje water en breng dit aan de kook. Zet vervolgens de kom op de steelpan en smelt hierin de witte chocolade en roomboter au bain-marie. Meng beide goed door elkaar zodra alles goed gesmolten is en laat dan een klein beetje afkoelen.
Doe ondertussen de eieren, het vanille extract en de suiker in de kom van de keukenmachine en ix het tot een luchtig geheel.
Voeg nu al roerend het mengsel van gesmolten chocolade en roomboter toe aan het mengsel van eieren, vanille extract en suiker.
Spatel vervolgens de blauwe bessen, samen met het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Houd blauwe bessen over om over de blondie te strooien vlak voor je deze gaat bakken.
Is de BBQ op temperatuur? Bekleed de bodem van de skillet dan eventueel met bakpapier en giet er vervolgens het blondie beslag in. Verdeel de achtergehouden blauwe bessen over het beslag en zet de skillet op de BBQ. Sluit vervolgens de BBQ met de deksel en bak de blondie 40 tot 45 minuten.
De blondie mag van binnen nog een beetje smeuïg zijn, maar de buitenkant moet mooi gebakken en goudbruin zijn. Je kunt de binnenkant eventueel controleren met een prikker.
Is de skillet blondie met blauwe bessen gaar? Haal de skillet dan (met een BBQ handschoen) van de BBQ en laat hem even 5 minutjes rusten. Als je de blondie langs de randen van de skillet los snijdt zou het moeten lukken om de blondie er in zijn geheel uit te krijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de blondie lekker uit de skillet de scheppen met een lepel. Serveer de blauwe bessen blondie vervolgens direct, eventueel met een bolletje ijs en wat slagroom. Eet smakelijk!