Ga terug
+ servings

Snickers Brownie Skillet

Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bbq brownie, skillet brownie, snicker brownie, snickers brownie
Porties: 8 personen
calorieën: 740kcal

Ingrediënten:

  • 200 gram Ongezouten Roomboter
  • 200 gram Pure Chocolade
  • 100 gram Melk Chocolade
  • 4 Eieren
  • 200 gram Donkerbruine Basterdsuiker
  • 150 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 250 gram Snickers (5-pack)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.
  • Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met alle chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Is de chocolade goed gesmolten en vermengd met de boter? Haal de pan dan van het vuur.
  • Klop nu de eieren en de basterdsuiker samen luchtig. Dit kan met de garde of met een mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed door roert. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter.
  • Snijd nu de Snickers in stukjes en spatel ongeveer driekwart door het brownie beslag.
  • Neem nu de skillet en bedek de bodem eventueel met wat bakpapier. Giet er vervolgens het brownie beslag in en verdeel de resterende stukjes Snickers over de brownie.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de snickers brownie te bakken. Zet de skillet hiervoor op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de brownie nu 30 minuutjes op de BBQ.
  • De brownie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog niet het geval na een half uur? Bak de brownie dan nog 5 tot 10 minuten op de BBQ.
  • Is de brownie klaar? Til de skillet dan met een BBQ handschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen en serveer hem daarna aan je eters. Als je de randen van de brownie even lossnijdt met een mesje moet het lukken de brownie in zijn geheel uit de skillet te krijgen, maar je kunt ook met een lepel of een taartschep porties uit de pan scheppen. Serveer de brownie eventueel met een bolletje vanille ijs en wat slagroom. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 740kcal | Carbohydrates: 77g | Protein: 10g | Fat: 45g | Saturated Fat: 25g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 281mg | Potassium: 404mg | Fiber: 5g | Sugar: 53g | Vitamin A: 804IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 92mg | Iron: 4mg